10 Tien jaar goede doelen

Al bijna tien jaar lang ondersteunt het Goede Doelen Ontbijt (GDO) een goed doel, waarvan de laatste jaren vooral met een verwendag. Die dag worden medewerkers, vrijwilligers, ouders of kinderen van het betreffende goede doel in het zonnetje gezet.
Wij vinden het belangrijk zelf actief mee te doen tijdens zo’n verwendag. Daarmee helpen we niet alleen het goede doel. Dit schept ook een band binnen onze eigen groep.

Dit jaar hebben we de verwendag vanwege Corona door moeten schuiven naar volgend jaar. Jammer, maar wat in het vat zit verzuurt niet!
Toch voelde het raar om niets te doen. Helemaal omdat we eind dit jaar tien jaar bestaan. Daarom hebben we besloten om voor deze ene keer een kleine, extra actie te organiseren.

Kerstactie 

Kerst is een tijd van licht, gezellig samenzijn en vrolijkheid. Onder normale omstandigheden is dit al niet voor iedereen weggelegd en nu met de Corona crisis nog veel minder. Zo zijn er in Nederland best veel kinderen die onder de armoedegrens leven.

Eigenlijk ondenkbaar in zo’n welvarend land als het onze.
Gelukkig zijn er allerlei organisaties die zich om deze kinderen bekommeren. In Roosendaal is dat bijvoorbeeld Stichting De La Vie. Om hen een extra handje te helpen, biedt het GDO de gezinnen die bij de stichting in beeld zijn een kleine attentie aan om de Kerstdagen extra feestelijk te maken. Zij mogen namelijk een hapjesplank bestellen bij een Roosendaalse horecagelegenheid naar keuze.
Zo vangen we twee vliegen in één klap. Zowel de gezinnen als de horeca hebben een extraatje tijdens de feestdagen.

Wil je meer weten over wat Stichting De La Vie doet? Kijk dan op hun website.

Wil je meer meten over het GDO? Neem gerust contact met ons op.