Wie ik ben

Mijn naam is Johan van Loenhout.
Ik ben een ervaren inkoop- en tendermanager voor publieke en private organisaties.

Ik heb van mijn hobby, ondernemen met en voor mensen, mijn werk mogen maken. Na een periode van 22 jaar in loondienst bij een aantal gerenommeerde en bovenal leuke werkgevers, ben ik in 2006 voor mezelf begonnen als pragmatische inkoop- en aanbestedingsspecialist, met daarnaast als hobby tendermanagement en mediation.

Met een gedegen Nevi (inkoop)opleiding als achtergrond ben ik ruim 30 jaar actief in het inkopen en aanbesteden. Van “bonnenmepper” tot Senior inkoop- en aanbestedingsadviseur, met ervaringen in zowel de publieke als private sector.

Hoe ik je kan helpen

Ik denk als een inkoper, vandaar dat ik heel snel kan analyseren wat jouw potentiële opdrachtgever van je wilt.

Afhankelijk van je achtergrond kan ik je helpen met je inkoop- en aanbestedingsactiviteiten en anderzijds met het maken van een succesvolle offerte voor je gemeente of voor de onderneming om de hoek.

Voor overheden en ondernemingen die de inkoop op waarde weten te schatten, ben ik de ideale projectleider/procesbegeleider voor het vertalen van je beleid, inkoop en logistieke processen naar je beste offerteaanvraag, aanbestedingsprocedure. Met een dusdanig inkoopresultaat en professioneel contractmanagement om je overeenkomsten optimaal te laten renderen.

Voor jouw (lokale) onderneming ben ik de ideale sparringpartner om duidelijkheid te scheppen in de mallemolen van aanbestedingen door de (veelal eigen) gemeenten en de ingewikkelde offerteaanvragen van je potentiele opdrachtgever.

Hierbij begin ik met het analyseren van de uitvraag (ik denk als inkoper, dus ik weet heel snel wat de inkoper bedoelt en wat hij/zij daadwerkelijk wilt weten) en eindig dit met het optimaliseren van de uiteindelijke offerte.

Een offerte waarbij ik natuurlijk niet kan garanderen dat de opdracht wordt gegund, maar waarbij wij samen zeker weten dat we de kernvragen concreet en volledig hebben beantwoord.

Waar ik blij van word

Ik word blij van het helpen van jou als ondernemer. Dit varieert van het mezelf misbaar maken tot het stimuleren van jouw lokale economie.

Misbaar maken door jouw medewerkers te professionaliseren. Dit doe ik vooral door je medewerkers stap voor stap mee te nemen in het proces, en een “training on the job” te verzorgen. Dit met als doel dat de kennis over de opdracht bij jou blijft en ik spelenderwijs de fijne kneepjes van het vak meegeef en achterlaat bij jouw medewerkers.

Ik geloof in het stimuleren van de lokale economie door jouw onderneming te helpen bij het vinden en binden van jouw beste klanten, door jou te helpen met het ontzorgen van je trouwe en mogelijke nieuwe klanten.

Mijn motto is…

“Waarom iets van ver halen, terwijl je het net zo makkelijk in je eigen buurt kunt krijgen.”

Dit motto pas ik toe bij alles wat ik voor je doe, zelfs bij jouw Europese aanbestedingen of jouw grote investeringen zoeken wij samen naar de mogelijkheden van de lokale en regionale ondernemers.

Dit motto pas ik ook toe als wij samen voor (nieuwe) klanten een offerte mogen maken. Hierbij benutten wij dan jouw (lokale) kennis over de cultuur, de taal, het (her)kennen en het verwennen van jouw netwerk. Dit alles om jouw klant te overtuigen van jouw wijze van onderscheid maken, door dezelfde taal te spreken en uit te stralen.

Wil jij hier meer over weten, bel, mail of app me even, stel me een vraag en ik garandeer je een begrijpelijk en bruikbaar antwoord.

Hoe je mij kunt bereiken

E-mail:                  johan@kaspermannprocurement.nl

Telefoon:            06-30 70 06 44

Internet:             www.kaspermann.nl

Facebook:          https://www.facebook.com/KaspermannProc.Solutions/

LinkedIn:             https://www.linkedin.com/in/johanvanloenhout/

Twitter:                @JohanvLoenhout